Svenssons i Lammhult

Svenssons i Lammhult är ett svenskt möbelföretag som varit verksamt i över 100 år. Detta gör de till en av de äldsta svenska aktörerna i möbelbranschen. Idag säljer de främst möbler från andra tillverkare och har ett stort utbud av designklassiker i sitt sortiment. De har butiker i Sveriges storstäder, bland annat Stockholm och Göteborg. De driver även en webbsajt där man kan handla möbler. Svenssons i Lammhults historia är lång och spänner över 100 år. Allting började med Erik Svenssons snickeri som startades i ett torp i Lammhult i början av det förra seklet. Erik var en skicklig snickare och ryktet om hans kompetens spred sig snabbt över hela landet. Han ställde ofta ut möbler och deltog bland annat i den Baltiska utställningen i Malmö 1914. Det var dock först på 60-talet som Svenssons i Lammhult blev ett av Sveriges största möbelföretag. De satsade på en blandning av internationell och skandinavisk design och köpte in många blivande möbelklassiker på den europeiska kontinenten. Företaget hette på den här tiden Svenssons möbler och var ansedda som ett modernt företag med en intressant affärsmodell.

 

Tidig satsning på internet
Anledningen till att Svenssons i Lammhult har nått framgångar under de senaste åren beror bland annat på att de tidigt insåg vikten av internet. År 2007 bytte företaget ägare och man fortsatte satsningen på sin webbutik. Man öppnade dock upp en stor butik i Stockholm 2009 som blev en stor framgång. Butiken ligger i Sickla köpkvarter och utvidgades efter något år för att möta den stora efterfrågan.

 

Konsten att driva ett framgångsrikt möbelföretag
Att driva ett framgångsrikt företag kräver att man är effektiv och alltid har ett positivt kassaflöde. Svenssons i Lammhult har alltid lyckats ligga steget före och har ständigt utvecklat sin affärsmodell för att anpassa sig till nya tider. Möbelindustrin är en tuff bransch där konkurrensen är stor och framtidsutsikterna ständigt ovissa. Den som är egenföretagare vet att det är svårt att hålla sig över ytan hela tiden och särskilt fakturering kan vara ett problem. Det finns dock tjänster som gör att man slipper ligga ute med pengar till leverantörer och istället får betalt direkt. Ett exempel på en sådan tjänst är Fakturino fakturaköp, som bidragit till att många egenföretagare lyckats hålla sig likvida.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA