Kontorsmöbler

Många i dagens samhälle har ett kontorsjobb, det vill säga ett jobb som innebär att de tillbringar den största delen av sin arbetsdag framför en dator vid ett skrivbord. På ett sådant jobb blir det naturligtvis mycket viktigt hur möblerna på kontoret är utformade, eftersom de är ens främsta arbetsverktyg. Du måste för det första ha en bekväm och ergonomisk kontorsstol, som hjälper dig att ha en god hållning som inte orsakar ryggvärk eller andra problem på lång sikt. Skrivbordet ska också vara ergonomiskt utformat, och funktionsenligt, så att du får plats med dator, dokument, skrivare, pennor och allt annat som behövs för ditt arbete. Om man vill ta extra god hand om sin kropp bör man investera i ett höj- och sänkbart skrivbord, som gör det möjligt att under intervaller stå upp och arbeta. Andra möbler som ofta ingår i en kontorsmöblering är en hurts, en eller flera bokhyllor och dokumentskåp eller andra typer av förvaring.800px-Desk

Hur bekväma och funktionsenliga möbler man än har på sitt kontor behöver dock alla komma ifrån sin arbetsplats ibland och ha roligt tillsammans med sina kollegor. Ett bra sätt att göra det är att anordna någon typ av aktivitet med alla anställda. Ett av de bästa ställena för liknande företagsevent i Stockholm är O’Learys i Kista, där man kan åka gokart, spela bowling och äta god mat i en miljö som är så långt från ett kontor som man kan komma.

Som tur är för alla Sveriges kontorsarbetare finns det möbeltillverkare som helt ägnar sin verksamhet åt att möta behovet av ergonomiska och funktionella kontorsmöbler. En av dem är Kinnarps, som grundades 1942. De riktar in sig på att skapa helhetslösningar av möbler för kontor och offentliga miljöer, och har sedan de startade blivit den största tillverkaren av kontorsmöbler i Europa.

En möbeltillverkare som har längre anor än så är Edsbyverken, som började tillverka möbler redan 1899. Under lång tid var Edsbyverken också kända för sin tillverkning av skidor, men denna produktion upphörde 1984, och efter det har företaget helt fokuserat på sin huvudverksamhet, vilken är att skapa möbler för kontor och offentlig miljö, liksom för skolor.