Ekens

Historien om Ekens
Ekens grundades i Karlshamn, Blekinge, redan 1938 av Frank Sandberg. Namnet tog han efter Blekinges landskapssymbol; eken. År 1946 flyttades verksamheten från Blekinge till Skåne där de byggde mer moderna och funktionella lokaler i Tollarp. Fram till flytten hade företaget främst producerat täcken och textilier, men skaparen ville prova på att börja tillverka sängar. Han vill erbjuda mer bekväma och sköna sängar än vad som fanns på marknaden vid denna tid. Detta visade sig vara ett riktigt bra drag och framgångarna lät inte vänta på sig. Inom de närmaste åren växte Ekens till en av Sveriges mest rekommenderade sängtillverkare. Företaget blev kända för sina snygga, innovativa och mycket komfortabla sängar av hög kvalitet. 

År 1991 slog Frank Sandberg och Hilding Anders, som var den andra stora sängtillverkaren i trakten, ihop sina verksamheter till ett företag. Dessa två starka och innovativa sängtillverkare har tillsammans skapat en otrolig succé som har lett till att Ekens nu är ett av Sveriges ledande sängvarumärken. Trots framgångarna har företaget inte på något sätt dragit sig tillbaka – deras ambitioner är fortfarande höga. Företaget uppger att de strävar efter att alltid erbjuda den skönaste sängen som finns att få.

 

Ekens filosofi
Företagets filosofi vilar på vetenskapen om att god sömn i kombination med bra kvalitet och ett vackert estetiskt utseende ökar välbefinnandet. Genom att öka välbefinnandet vill företaget skänka sina kunder ett skönare liv – både dag och natt. Sovkomfort, design och stilsäkerhet är starka ledord inom företaget. Ekens låter fortfarande de gamla traditionerna leva kvar i sängarna, men såklart i en mer modern tappning. Med sin MLB-konstruktion skapas skön komfort. De som uppskattar design och inredning kommer inte att bli besvikna på sängarnas stilsäkra formgivning.

 

God sömn är viktigt för hälsan
God sömn är direkt avgörande för att vi ska må bra under vår vakna tid. Det är när vi sover som kroppen får återhämtning och kan reparera sig för att vi ska vakna pigga och utvilade. Därför är valet av säng otroligt viktig för vår hälsa och vårt välbefinnande. En bra säng är tryckavlastande vilket gör att blodcirkulationen kan cirkulera obehindrat genom kroppen. Det är därför extra viktigt att vi är noggranna när vi väljer en ny säng, vare sig det gäller ovan presenterad möbeltillverkare eller annan.

Historien om Ekens  2